Thorne Wyness Architects

Mill House Steading

Mill House Steading

This proposal is for the refurbishment and extension of an existing steading storage space ancillary to Mill House in Drimnin, to create a new self-catering property for families with members who have an Autistic Spectrum Disorder.

The character of the steading is such that our proposal was designed not to dominate the original stone building and is formed by a timber-clad single storey extension with a self-seeding wildflower roof, and a small Cor 10 porch with lead roof. The Steading itself is insulated using breathable materials and completely refurbished internally retaining it’s natural slate roof. The design encourages bio-diversity and embraces natural materials. The interior is light and robust with materials warm and soft to the touch, and an emphasis on soft natural lighting and a clear hierarchy of space. This project is currently on site.

Elevation
Elevation